Mijn naam is Wi-ja Boelhouwers, echtgenote van Jan en moeder van vijf kinderen,  groepsleerkracht in het basisonderwijs, gedragsspecialist, kindercoach en opvoedcoach. In mijn vrije tijd ga ik graag de natuur in om te fotograferen en te wandelen. Ook hou ik erg van lezen, lekker eten en gezellige dingen doen met mijn gezin. Sinds een tijdje hebben we een campertje en vinden Jan en ik het geweldig leuk om nieuwe plekken te ontdekken.

Bij het opvoeden van mijn eigen kinderen heb ik gemerkt hoe belangrijk het is dat ieder kind op zijn/haar eigen wijze  mag opgroeien en opbloeien tot een eigen individu.
In mijn werk als leerkracht merkte ik dat er een groeiende behoefte is om kinderen goed te begeleiden op sociaal emotioneel gebied.
 
Ik wil graag naast kinderen en hun ouders staan. Even een stukje met ze meelopen.
Elk kind is uniek, bijzonder en geliefd. Samen gaan we op zoek naar oplossingen.
Dit kan door: nieuwe vaardigheden aan te leren, groeien in zelfvertrouwen, verwerken van verlies, je emoties leren gezond te uiten, voor jezelf leren opkomen etc. En zo jezelf steeds beter te leren kennen en weer in balans te komen.

In mij groeide het verlangen en de passie om kinderen hierin te begeleiden. Om kinderen bewust te maken van hun eigen kunnen en ze in staat te stellen problemen aan te pakken en op te lossen. Ze helpen om zichzelf te helpen. Ik merkte dat ik graag meer wilde betekenen voor het individuele kind dat net iets extra’s nodig had.

Daarvoor heb ik de Master studie gedragsspecialist aan de Hogeschool Windesheim gedaan. Dit gaf me handvatten om kinderen met extra onderwijsbehoeften nog beter te kunnen begeleiden. Ik merkte dat ik daar in het onderwijs vaak onvoldoende tijd voor had waardoor ik een scholing voor kinder- en opvoedcoaching gedaan heb. Zie ook voor alle opleidingen / cursussen: Mijn LinkedIn pagina

En zo is waardevol-kindercoaching ontstaan. 

Om elk kind de aandacht en tijd te geven waar ze behoefte aan hebben.
Omdat elk kind van waarde is!